Wypieczone w marcu

Tort cappuccino z kawą i likierem z kukułek, w środku warstwa z bezą. Jasne blaty biszkoptowe nasączone kawą i likierem z kukułek przełożone zostały kremem na bazie serka mascarpone ze śmietanką i wanilią oraz sokiem z cytryny. Wierzch obsypany mielonymi migdałami.

To sernik klasyczny, z nutą cytrynowo – imbirową z pigwówką na czekoladowym spodzie. Zamówiony przez córkę dla mamy na jej urodziny. Jechał aż do Warszawy!

To sernik dwusmakowy – na spodzie czekoladowym, z dolną masą serową o smaku tiramisu i górną waniliową.

To mój ostatni hit sernikowy. Przepis powstał na potrzeby klientki, która nie toleruje laktozy. Do wypieku użyłam twarogu bez laktozy oraz stworzyłam kompozycję serową na bazie twarogu i kaszy jaglanej . Spód zaproponowałam ze zmielonych nerkowców, migdałów, orzechów włoskich i daktyli moczonych w wódce. Wyszło pysznie!

To sernik czekoladowy z chili i imbirem z dodatkiem kaszy jaglanej na ciemnym spodzie czekoladowym, nasączonym kawą i likierem z pomarańczy. Oblany gęstą czekoladą z zawartością kakao 70% z dodatkiem pigwówki.